Huba was very open to our ideas and very willing to help us

“Amerikai menyaszonyommal Trészivel Hubát a ‘the screamer’-nek neveztük el, bár valszeg a ‘the singer’, ‘the entertainer’, vagy akár a ‘the back up plan when there is no back up plan’ kifejezés jobban illett volna rá.

Hubával már majd’ 10 éve ismerjük egymást: 2006-ban a Halastó kórusban találkoztunk először. Az, hogy nem csak énekelni tud, hanem egészen kivételes improvizatív színpadi képességei vannak, akkor derült ki számomra amikor egy barokk kisoperát állítottunk színpadra.

Huba egy fürdőköpenyes Merkúr főistent játszott, és előadásról előadásra újabb dolgokat talált ki, szórakoztatva nem csak a nézőket, hanem mindenkit, aki, a produkcióban részt vett.

Ezért amikor elkezdtük szervezni az esküvőt, az első dolgom volt, hogy felhívtam az azóta főállású ceremóniamesterré lett régi barátomat. Tudtam, hogy egy 180 fős, kétnyelvű esküvőhöz egy profi ceremóniamesterre lesz szükségünk, egy olyanra, 

  • aki össze tudja fogni a sokféle násznépet,
  • aki igazodni tud az elképzeléseinkhez, illetve
  • megtölti az általunk szervezett programpontok közötti űrt.

Mi az esküvő előtt csak pár nappal érkeztünk meg az országba, így nem volt előtte alkalmunk személyesen találkozni. Viszont többször beszéltünk telefonon, próbáltuk összeállítani a menetrendet, amivel kapcsolatban Huba sok hasznos tanáccsal ellátott minket.

Az esküvőn minden a lehető legjobban sikerült. Huba kisegített a barátok és unokatestvérek által szervezett produkciókban, irányította a nemzetközi násznépet, biztosította hogy mindennek eljött a maga ideje.

Az este egyik legemlékezetesebb pontja az volt, amikor a vacsora után egy vihar csapott le ránk, és környékünkön becsapódó villámok miatt elment a zenekar hangosítása.

Míg én a többi szolgáltatóval válságértekezletet tartottam, Huba a násznép aktív tagjaiból kórust szervezett, akik áténekelték a vihart és a zenekar akusztikus hangszereit bevonva zenéltek, megszakítás nélkül folytatva a bulit.

A két vihar végül továbbment, és mi meg buliztunk hajnalig.

Másnap több külföldi vendég ámulva dicsérte a magyarokat, akik még egy esküvőn áramszünetben is feltalálják magukat.

Én csak mosolyogtam, és magamban hálát adtam, hogy valóban minden kiválóan sikerült: az esküvő előtt nem lehetett minket túlszervezettséggel vádolni, de szerencsére a megfelelő emberek – Hubával az élen – biztosították, hogy az este sokáig sokaknak emlékezetes lesz. 

Köszönjük!”

B.

Huba was fantastic. He spent time and energy thinking and planning with us by phone while we were in New York, offering important suggestions that, in the end, made the wedding feel organized, smooth and easy.

Huba was very open to our ideas and very willing to help us incorporate our own ways of making the wedding meaningful, such as leading a procession of guests to the ceremony place among the trees, participating in a beautiful serenade by friends in a choir – Huba both sang and played a ukelele – and, doing a fantastic job of making announcements in both Hungarian and English.

Huba made sure to incorporate the guests into the wedding events so they all could participate, including the 30 children of all ages, such as joining in the signing, carrying flowers for the children, and dancing.

Tracy

Esküvőszervező: Esküdni mernék (Sidó Dia)
Esküvői képek: Stiller Ákos
Esküvőhelyszín: Káli medence
Esküvői dekoráció: Buzavirág Dekor
Catering: Schieszl Vendéglő 
Ceremóniamester: Hubadúr